Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Usein kysyttyä bbongista

 1. Mihin Bbong-sovellus on tarkoitettu?

  Bbong-sovellus on tarkoitettu luontohavaintojen, kuten esimerkiksi lintuhavaintojen, kirjaamiseen ja selaamiseen. Bbongin avulla voit tilastoida omia havaintojasi ja jakaa niitä muille. Bbongissa on liittymä wikipediaan ja lisätietoihin, joten se toimii hyvänä apuna myös uuden oppimiseen. 
 2. Mitä tietoja Bbong kerää käyttäjästä? 

  Bbong ei kerää mitään tietoja, vaan käyttää käyttäjän omaa Google Drivea tiedon tallentamiseen. Se luo käyttäjän Google Drivelle hakemiston "bbong", jonka sisällä on alihakemistoja erikseen valokuville, ääninäytteille, videoille sekä varmuuskopioille.  Tausta-ajatuksena on, että lintujen kuvat talletetaan ennemmin drivelle kuin omaan kännykkään.

 3. Miksi Bbong kysyy lupaa käyttää kameraa, mikrofonia tai valokuvakansiota?

  Bbong tarvitsee luvan tallettaa luontohavaintotiedot laitteesi muistiin. Esimerkiksi Androidissa tämä kysytään aivan alussa, kun käynnistät sovelluksen ensimmäistä kertaa. Ilman tätä lupaa Bbong ei toimi.

  Tämän jälkeen Bbong kysyy lupia eri toiminteita käytettäessä ensimmäistä kertaa. Jotta Bbong voi ottaa videoita/kuvia/äännitteitä, niin se tarvitsee luvan käyttää kännykän kameraa/mikrofonia/valokuvakansiota. Voit myös kieltää luvan näiden käyttämiseen. 

  Jos et anna lupaa kameran, mikrofonin tai valokuvakansion käyttöön, tämä osa Bbong-toiminnallisuudesta ei toimi. Voit edelleen käyttää Bbongin muita toiminnallisuuksia.

  Mitään tietojen keruuta tai siirtoa ei tapahdu luvan myöntämisessä. Jos olet antanut luvan Google Drive -hakemistosi käyttöön, Bbong tallentaa varmuuskopiot ja luontohavaintojen liitetiedot sinne. 

 4. Miten Bbongin tiedoista tehdään varmuuskopio?

  - Mene Asetukset-sivulle. 
  - Näpäytä ensin kenttää "Varmuuskopion nimi". Kirjoita sitten varmuuskopiolle haluamasi nimi.
  - Paina "Tee varmuuskopio" -painiketta. Bbong luo varmuuskopion Google Drive -hakemistoosi. Varmuuskopion nimeksi tulee se nimi, jonka kirjoitit edellisessä kohdassa. 

 5.  Miten palautetaan varmuuskopio? 

  - Mene Asetukset-sivulle.
  - Näpäytä kenttää "Varmuuskopion nimi" ja kirjoita avautuvaan tekstikenttään sen varmuuskopion nimi, jonka haluat palauttaa. 
  - Paina "Palauta varmuuskopio" -painiketta.

  Huom. Tämä komento korvaa olemassaolevat havainnot varmuuskopiolla olevilla havainnoilla.

 6. Miten saan havaintoni siirrettyä, jos vaihdan puhelinta/laitetta?

  Tee ensin vanhalla puhelimella Bbongin tiedoista varmuuskopio kohdan 4 mukaan. Ota sitten Bbong käyttöön uudessa puhelimessa ja palauta tekemäsi varmuuskopio uudessa puhelimessa kohdan 5 ohjeiden mukaan.

  Huomaa: Bbongia ei kannata käyttää samanaikaisesti monessa laitteessa, koska uudet havainnot/tiedot tallettuvat vain ko. laitteen tietoihin. Laitteesta toiseen tietoja voi siirtää varmuuskopionnin tekemisen ja palauttamisen avulla.

 7. Voiko Bbongia käyttää useammasta laitteesta?

  Suosittelemme käyttämään Bbongia yhdessä laitteessa kerrallaan, sillä uudet havainnot/tiedot tallettuvat vain kyseisen laitteen tietoihin. Laitteesta toiseen tietoja voi siirtää varmuuskopionnin tekemisen ja palauttamisen avulla.