Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Leppoisaa kesää!

Posted 6/24/2022

Kevään uutuus: Bbong-mobiilisovellus luontohavainnoille

Kahden poikkeuksellisen vuoden jälkeen elämä vaikuttaa palanneen uomiinsa. On ollut mukavaa palata kevään mittaan tapaamisiin toimistoihin. Vaikka asiat hoituvat hienosti etäillenkin, ihmisten kohtaaminen kasvokkain on erityistä. Hybridimalli tuntuu hyvältä.

Alkuvuoden aikana olemme saaneet tehdä niin projekteja kuin omaa tuotekehitystäkin. Meiltä on kysytty edustamamme ukrainalaisen softakehitysfirman tilannetta. Kyllä, edustamme N-iXiä edelleen Suomessa. Nyt on oikea aika myös tämän kaltaiselle tuelle. 

Viestinnän ja muutoshallinnan saralla alkuvuosi on ollut kiireinen. Perinteisesti viestinnän kulmalla alkava projekti elää ja muuntautuu joksikin muuksi. Niin myös tänäkin vuonna. Yhden viestintäprojektin sisältö laajeni kattamaan organisaation identiteettiä ja kulttuuria, toinen muovautui projektijohtamisen suuntaan.

Tuotekehityspuolella koodauskiinnostuksen ja koronan myötä alkaneen luontohavaintobongaamisen yhdistelmä poiki kännykkäsovelluksen nimeltään Bbong. Sovellus syntyi omasta tarpeesta: lintuhavaintojen kirjaamisessa ja tarkistamisessa kännykkä oli metsäretkillä kätevämpi kuin lintukirja. Se mahdollisti havaintojen varmistamisen netistä saman tien ja auttoi oppimaan lisää.

Jos luontohavaintojen tekeminen kiinnostaa, lataa Bbong (ilmainen) GooglePlaysta tai AppStoresta. Bbong on tarkoitettu havaintojen tallentamiseen, selailuun, tilastojen tarkkailuun ja havaintojen jakamiseen toisten kanssa. Jos linnut eivät ole sinun juttusi, Bbongista löytyy luokat myös nisäkkäille, kasveille, perhosille ja monelle muulle.

Aurinko on tällä viikolla kulkunsa korkeimmalla kohdalla. Vanhan kansan mukaan päivän seisominen juhannusviikolla vaikutti ihmisten elämään. Sanottiin, että silloin ei pitänyt aloittaa mitään pitkäkestoista työtä. Tämän ohjeen myötä on hyvä vetäytyä viettämään leppoisaa kesää.

Oikein hyvää ja rauhallista juhannusta!